ROLOVANI BATACI U SLANINI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a zbog jednog sastojka nisu za decu

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.

rolovani bataci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 otkošćena bataka
  • 8 šnita pršute
  • 100 g suve slanine
  • 3 čena belog luka
  • 150 g kajmaka
  • 200 g kravljeg punomasnog sira
  • 100 ml belog vina
  • veza peršuna

Priprema:

Meso izlupajte kuhinjskim čekićem, pa dobro začinite. Slaninu sitno iseckajte, pa je propržite. Pomešajte sir, kajmak i seckani peršun.Batake začinite, pa ih premažite mešavinom sira i kajmaka, pospite slaninicom, pa urolajte. Svaku rolnicu obavijte sa dve šnite pršute i stavite u vatrostalnu činiju. Prekrijte folijom, pa pecite oko pola sata na 220 stepeni, skinite foliju, pa pecite još desetak minuta.

 

 

Komentari (0)

Loading