GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode (ili obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
  • 1/2 šolja ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sir sjedinite sa jajima, jogurtom, kiselom vodom, uljem i soli. Sve dobro promešajte.Stavite prvu koru u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno rasporedite deo smese, pa stavite drugu koru i ponovite isto. Ređajte sve dok ne utrošite sav materijal, završavajući sa korama. Premažite gibanicu jogurtom. Pecite oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading