ŠARLOTA SA JAGODAMA Lagana i osvežavajuća poslastica sa piškotama od koje će vam poći voda na usta
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 700 g jagoda
- 210 g piškota
- 150 g šećera
- 1 limun
- 1 želatin (10g)
- 10 ml vanile
- 300 ml mlečne slatke pavlake
Priprema:
Očistite 500 g jagoda i naseckajte ih na polovine. Uzmite dvadesetak piškota i odstranite im jedan kraj (3 cm), kako bi mogle ravno da stoje. U manju šerpu stavite 150 ml vode, 75 g šećera i rendanu koru limuna. Izblendirajte 400 g jagoda. Želatin pripremite prema uputstvu sa pakovanja, pa ostavite sa strane. Umutite slatku pavlaku i ostavite je po strani. Iseckane piškote umačite u sirup pa ih postavite u kalup (isečenim delom dole, šećernim delom ka prstenu). Izlijte 1/3 fila od jagoda, poređajte 100 g iseckanih jagoda, pa konačno prelijte tortu ostatkom fila.
Možda vas zanima:
TORTA SA PIŠKOTAMA Neodoljiva poslastica oduševiće sve slatkoljupce, a slatka i preukusna
Fenomenalna poslastica jednostavno se pravi, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)