OPLENAČKE PALAČINKE PO RECEPTU TITOVOG KUVARA Obožavao ih je i francuski predsednik
Grožđe, orasi i suve šljive – osnova za jedinstvene palačinke, uzgajaju se na Oplencu. Titov kuvar Mića Stojanović pravio je neodoljivi desert i za tadašnjeg francuskog predsednika, Valerija Žiskara D’Estena.
Potrebno je:
Za testo:
- brašno
- jaja
- mleko
- soda voda
Za fil:
- suve šljive
- seckani orasi
- suvo grožđe
- šljivovica
Za sos od malina:
- maline
- malo belog vina
- šećer
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, mleko i sodu vodu dok ne dobijete lagano i prozračno testo. Zasebno skuvajte suve šljive, seckane orahe i suvo grožđe u vodi dok ne omekšaju. Zatim dodajte šljivovicu. Ispecite palačinke. Onda ih filujte redosledom palačinka pa fil, sve dok ne potrošite sav materijal. Oblikujte palačinku kao šajkaču.Zasebno skuvajte maline sa malo belog vina i šećera. Prelijte palačinke pripremljenim sosom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)