BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kvasac (sveži ili suvi)
- 250 ml mleka
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 2 kašike šećera
- Prstohvat soli
Za fil:
- 300 g mlevenog maka
- 200 ml mleka
- 5 kašika šećera
- vanilin šećer po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite u mlakom mleku sa kašikom šećera pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. U jednoj većoj posudi pomešajte brašno, so, ostatak šećera, jaje i ulje, pa dodajte nadošli kvasac. Umesite glatko testo pa ga pustite da naraste oko sat vremena. U šerpi zagrejte mleko sa šećerom i vanilom, pa dodajte mak. Dobro mešajte sve dok ne dobijete gustu smesu. Zatim podelite nadošlo testo na 2 dela pa razvucite pravougaonike. Premažite ih filom i pažljivo urolajte. Poređajte štrudle u pleh obložen pek papirom. Onda ih premažite mlekom i ostavite još 15 minuta da odmore. Pecite štrudle oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene štrudle na kraju pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
DUBAI ŠTRUDLA ODUŠEVILA DOMAĆICE Polovina nestane dok je još u plehu
Savršen spoj tankih kora i sočnog nadeva sa pistaćima.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA MAKOVNJAČU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
BAKINA MAKOVNJAČA BUDI NOSTALGIJU A polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM ZA SAVRŠENU NEDELJU Po starom receptu na kom su odrasle generacije
Zamirisaće cela kuća dok se peče.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)