PRELIVENA PITA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja se topi u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 800 g šljiva
- 4 jaja
- 1 šolja (250 ml) šećera
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja griza
- 120 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 1 šolja šećera
- 500 ml vode
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Oprane šljive očistite od koštica i iseckajte. Umutite jaja i šećer, dodajte jogurt, ulje, griz i prašak za pecivo. Umutite da se dobije ujednačena smesa. U podmazan pleh stavite jednu koru i premažite filom. Preko stavite drugu, premažite filom i još dva puta sve ponovite. Na četvrtu koru poređajte pola količine šljiva, pa preko njih stavite još 4 kore, a svaku premažite filom. Stavite ostatak šljiva i preko još 4 kore. Svaku premažite filom. Pitu isecite na parčiće i prelijte ostatkom fila. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 40 minuta. Za sirup, vodu i oba šećera stavite da provri i kuvajte na tihoj vatri desetak minuta. Prelijte preko pite.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)