KUPUS SALATA SE SMAŽE U TRENU Jedan dodatak pravi veliku razliku, ukusa da ti pamet stane

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Savršenog ukusa, pravićete stalno.

kupus salata
Shutterstock

Dodatak karmelizovanog luka totalno dodaje na ukusu.

Potrebno je:

  • 300-350 g kupusa
  • 2 sveža krastavca
  • 3-4 kuvana jajeta
  • 1-2 crna luka
  • 1-2 kašike biljnog ulja (za prženje luka)
  • prstohvat šećera
  • 2-3 kašike pavlake ili majoneza
  • so
  • biber po ukusu
  • sveže zelenilo po želji 

Priprema:

Narendajte kupus, a krastavce iseckajte na tanke kolutiće. Oljuštite kuvana jaja pa ih iseckajte na kockice. Zatim iseckajte crni luk na tanke kolutove pa ga propržite na ulju sa prstohvatom šećera dok ne dobije zlatnu boju. Pustite da se malo prohladi. U jednoj velikoj posudi pomešajte kupus, krastavce, jaja i prženi luk. Onda umešajte pavlaku ili majonez, pa posolite i pobiberite. Izmešajte sve dobro, pa dodajte seckano sveže zelenilo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading