ČOKOLADNA TORTA SA KISELIM KUPUSOM Nećete želeti da čujete za nju ili ćete je obožavati, nema trećeg

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Neobična poslastica nespojivih sastojaka.

čokoladna torta sa kiselim kupusom
Shutterstock

Potrebno je:

  • kiseli kupus
  • mlaćenica
  • maslac
  • smeđi šećer
  • ekstrakt vanile
  • jaja
  • kakao
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • soda bikarbona
  • so

Priprema

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi prosejte kakao, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte mlaćenicu s kiselim kupusom i ostavite sa strane. U jednoj velikoj posudi umutite maslac, smeđi šećer i vanilu dok ne dobijete svetlu i penastu smesu. Onda dodajte jaja i dobro promešajte. Sjedinite smesu sa brašnom i onu sa kiselim kupusom. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite tortu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Na kraju, tortu prelijte čokoladnom glazurom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading