PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM Zimnica iz tegle po receptu kuma Sneže, nema ko će joj odoleti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 4 kg paprika
- 4 kg rendanog kupusa
Za preliv:
- 1 litar sirćeta
- 3 litra vode
- 250 g šećera
- 200 g soli
- 1 vinobran
- 1 konzervans
- 20 ili 30 g bibera (po ukusu)
Priprema:
Dan ranije stavite u šerpu sirće, vodu, šećer, so, vinobran, konzervans i biber pa zakuvajte dok ne provri. Zatim kuvajte 15 minuta i ohladite. Paprike operite i pustite da se cede. Kupus izrendajte i posolite, pa ostavite 10 minuta da omekša. Papriku punite kupusom. Sve stavite u teglu pa okrenite naopačke i prospite višak vode. Zatim preljte hladnim prelivom.
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)