POSNA PITA SA PIRINČEM Savršena za doručak ili večeru, pola tepsije nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 200 g pirinča
- 300 g mladog praziluka
- 2 šargarepe
- so, biber
- malo ulja
- 400 ml vode
- 1 kašičica suvog biljnog začina, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Operite praziluk pa ga isecite na kolutove. Krupno izrendajte šargarepu pa sve zajedno prodinstajte.U posoljenoj vodi skuvajte pirinač. Zatim sjedinite prodinstano povrće sa pirinčem. Posolite i pobiberite. Jednu koru premažite mešavinom ulja i vode, pa stavite drugu koru i rasporedite dobijeni nadev. Zarolajte dužom stranicom pa napravite puža. Ponovite postupak i sa ostatkom materijala, pa svaku savijajte oko prvog puža. Nakon što završite, premažite pitu uljem i vodom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Zakuvajte 400 ml vode i kašičicu suvog biljnog začina. Mlakim prelivom prelijte vruću pitu pa vratite nekoliko minuta u rernu.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
HRSKAVA PITA SA PEČURKAMA Nećete ni da primetite da je posna, a polovina je već nestala
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)