POSNA PITA SA PIRINČEM Savršena za doručak ili večeru, pola tepsije nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

pita sa pirinčem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 200 g pirinča
  • 300 g mladog praziluka
  • 2 šargarepe
  • so, biber
  • malo ulja
  • 400 ml vode
  • 1 kašičica suvog biljnog začina, po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Operite praziluk pa ga isecite na kolutove. Krupno izrendajte šargarepu pa sve zajedno prodinstajte.U posoljenoj vodi skuvajte pirinač. Zatim sjedinite prodinstano povrće sa pirinčem. Posolite i pobiberite. Jednu koru premažite mešavinom ulja i vode, pa stavite drugu koru i rasporedite dobijeni nadev. Zarolajte dužom stranicom pa napravite puža. Ponovite postupak i sa ostatkom materijala, pa svaku savijajte oko prvog puža. Nakon što završite, premažite pitu uljem i vodom. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Zakuvajte 400 ml vode i kašičicu suvog biljnog začina. Mlakim prelivom prelijte vruću pitu pa vratite nekoliko minuta u rernu.

Komentari (0)

Loading