STARINSKA PITA SA VIŠNJAMA I LEBLEBIJAMA Gotova očas posla, a oduzima dah i mirisom i ukusom
Sočna i mirisna, a po ukusu joj nema ravne.
Potrebno je:
- tanke kore za baklavu
- 2 šolje od 200 g višanja
- 100 g leblebija
- 100 g šećera
- vanilin šećer
- kisela voda
- ulje
- malo listića badema po želji
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite višnje, leblebije, šećere i kiselu vodu. Uljem premažite 4 kore pa ih poprskajte kiselom vodom i ređajte jednu na drugu. Preko pete kore na dno stavite polovinu fila sa višnjama pa urolajte. Istim postupkom napravite i drugi rolat. Zatim ih premažite uljem i pospite listićima badema. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna i mekana, otopićete se od miline
Po receptu iz starog rokovnika, pravićete stalno.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, po receptu bez mane
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila
Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.
PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)