PARADAJZ PITA ZA PRAVE GURMANE Sve se samo pomeša i peče, a ukusa da ti pamet stane
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
Potrebno je:
- 850 g mesnatijeg paradajza
- 3 luka
- 5 supenih kašika maslinovog ulja
- so, origano, peršun
- 500 g krompira
- crvena i žuta paprika
- 5 jaja
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Paradajz oprati i iseći na tanje kriške. Luk sitnije iseckati. U šerpi ugrejati jednu supenu kašiku maslinovog ulja, dodati luk i kratko propržiti. Zatim dodati paradajz i dinstati 45 minuta. Krompir očistiti, iseći na tanke kriške i ostaviti u posoljenoj vodi da provri. Smanjiti vatru, dodati iseckane paprike i kuvati tri minuta. Procediti. Na tiganju ugrejati ulje, dodati sitno iseckan luk i pržiti na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim staviti papriku, krompir i prezle i pržiti oko osam minuta. Sve prespite u pleh, pospite rendanim sirom i pecite pitu 15 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
CARSKA PITA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A sve se samo pomeša i peče
Samo dodajte prilog po želji.
PITA OD BAJATOG HLEBA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Jeftina i izdašna, a nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak ili večeru.
ZLATNA PITA SA PAPRIKAMA Hrskava spolja, sočna iznutra, pravo čudo u tepsiji
Nestaće sa stola odmah.
PARADAJZ PITA Baš ovako je prave na Sardiniji, a jedan sastojak pravi ogromnu razliku u ukusu
Ova pita se obavezno pravi sa zrelim paradajzom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)