PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah
Sočne i drugačije, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 4 velike paprike
- 150 g bulgura
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, iseckana
- 2 šargarepe, iseckane na kockice
- 1 tikvica, iseckana na kockice
- 2 kašike biljnog ulja
- 400 g seckanog paradajza
- 200 ml povrtnog bujona
- 2 kašičice paprike u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica kima
- so i biber po ukusu
- svež peršun za ukrašavanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Bulgur skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa pakovanja, pa ga procedite. Na ulju propržite crni i beli luk dok ne omekšaju, pa dodajte šargarepu i tikvicu. Dinstajte dobro još nekoliko minuta. Bulgur pomešajte sa dinstanim povrćem pa začinite i sve promešajte. Napunite paprike pripremljenim filom, pa ih poređajte uspravno u vatrostalnu posudu. Seckani paradajz sjedinite sa povrtnim bujonom pa prelijte paprike. Sve pokrijte folijom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Možda vas zanima:
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca
Lagane i zasitne, pravićete stalno.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)