PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočne i drugačije, pravićete stalno.

paprike punjene bulgurom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 velike paprike 
  • 150 g bulgura 
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 2 šargarepe, iseckane na kockice
  • 1 tikvica, iseckana na kockice
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 400 g seckanog paradajza 
  • 200 ml povrtnog bujona
  • 2 kašičice paprike u prahu
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica kima
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za ukrašavanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Bulgur skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa pakovanja, pa ga procedite. Na ulju propržite crni i beli luk dok ne omekšaju, pa dodajte šargarepu i tikvicu. Dinstajte dobro još nekoliko minuta. Bulgur pomešajte sa dinstanim povrćem pa začinite i sve promešajte. Napunite paprike pripremljenim filom, pa ih poređajte uspravno u vatrostalnu posudu. Seckani paradajz sjedinite sa povrtnim bujonom pa prelijte paprike. Sve pokrijte folijom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom skinite foliju i pecite još 10 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading