BUNAR KIFLICE PO PRABAKINOM RECEPTU Mirisom i ukusom vraćaju u detinjstvo
Mekane i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 350 g masti
- 2 jajeta
- 1 paketić kvasca
- 250 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 150 g šećera u prahu
- džem po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku sa kašičicom šećera, pa ostavite 15 minuta da se aktivira. U jednoj posudi umutite mast sa jajima i ostatkom šećera. Onda postepeno dodajte kvasac i brašno, pa umesite glatko testo. Zatim ga pokrijte folijom i ostavite preko noći u frižideru. Podelite testo na 3 jednaka dela, pa svaki razvucite na debljinu oko pola centimetra. Zatim isecite na 9 jednakih trouglova. Dodajte po kašiku džema u širi deo pa umotajte kiflice. Kiflice ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, tople kiflice valjajte u šećer u prahu.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
DOMAĆE KIFLICE SA LEŠNIK KREMOM Brze i slatke, zaboravićete na one iz pekare
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
NAJSLAĐE KIFLICE SA ORASIMA Zamirisaće cela kuća, a mekane i sočne, prste da poližete
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)