BELA KEKS TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Za sve svečane prilike, biće nikad kremastija

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

bela keks torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike griza
  • 5 g praška za pecivo
  • 2 vanilina šećera
  • 900 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 12 žumanaca
  • 3 pudinga sa ukusom vanile
  • 250 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g mleka u prahu
  • 300 g mlevene plazme
  • 700 g kisele pavlake
  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 4 jaja, pa dodajte 4 kašike šećera. Zasebno pomešajte dve kašike brašna, toliko griza i 5 g praška za pecivo. Tu smesu dodajte u umućena belanca. Rasporedite smesu u kalup i pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na isti način napravite još dve kore, da ukupno imate tri. Zasebno zakuvajte mleko sa vanilinim šećerom. Prelijte biskvit sa vrućim mlekom, pa ga izbockajte da bolje upije. Zakuvajte 600 mililitara mleka i 150 grama šećera. Zasebno umutite 12 žumanaca. U to umešajte puding od vanile i 100 ml mleka, pa dobro umutite. Nakon što proključa skinite sa ringle. Zatim umešajte žumanca uz lagano mešanje. Vratite na ringlu i nastavite da kuvate. Prebacite fil u drugu činiju pa pokrijte providnom folijom i pustite da se prohladi.  U jednoj posudi sjedinite margarin, šećer i mleko u prahu. Sjedinite sa filom i dobro umutite. Zasebno sjedinite mleveni keks sa kiselom pavlakom. Slatku pavlaku umutite, pa dodajte 3 kašike u fil od keksa. Stavite koru pa polovinu fila od keksa. Podelite žuti fil na 3 jednaka dela, pa dodajte preko fila od keksa. Nanesite polovinu umućene slatke pavlake. Stavite drugu koru pa deo keks fila, žuti fil, slatku pavlaku, treći biskvit i treći deo žutog fila. Dekorišite tortu po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading