PRINCES KROFNE PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Vazdušaste i mekane kao duša, nema im ravnih
Zamiriše cela kuća dok se peku.
Potrebno je:
za testo :
- 250 ml vode
- 100 ml ulja
- malo soli
- 150 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jaja
za fil :
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 250 g margarina
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stavite vodu, ulje i malo soli da provri. Onda skinite sa ringle pa umešajte brašno i prašak za pecivo. Nakon što se prohladi, dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje. Napunite špric testom pa istiskujte krofne, u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim smanjite na 150 stepeni, ali ne otvarajte rernu. Pomešajte puding i gustin pa sipajte 200 ml mleka i izmešajte dobro, da ne ostanu grudvice. Zagrejte u šerpi 800 ml mleka, šećer i vanilin šećer, ali nemojte da provri. Zatim uspite puding i gustin i na umerenoj temperaturi i mešajte, dok se ne zgusne. Na kraju, ostavite da se prohladi pa umutite sa umućenim margarinom. Pripremljeni fil sipajte u šrpic, pa presecite ohlađene krofne i filujte.
Možda vas zanima:
PRINCES KROFNE Starinska poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva, po proverenom bakinom receptu
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)