PRINCES KROFNE PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Vazdušaste i mekane kao duša, nema im ravnih

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Zamiriše cela kuća dok se peku.

princes krofne
Shutterstock

Potrebno je:
za testo :

  • 250 ml vode
  • 100 ml ulja
  • malo soli
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 jaja

za fil :

  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 250 g margarina
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stavite vodu, ulje i malo soli da provri. Onda skinite sa ringle pa umešajte brašno i prašak za pecivo. Nakon što se prohladi, dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje. Napunite špric testom pa istiskujte krofne, u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim smanjite na 150 stepeni, ali ne otvarajte rernu. Pomešajte puding i gustin pa sipajte 200 ml mleka i izmešajte dobro, da ne ostanu grudvice. Zagrejte u šerpi 800 ml mleka, šećer i vanilin šećer, ali nemojte da provri. Zatim uspite puding i gustin i na umerenoj temperaturi i mešajte, dok se ne zgusne. Na kraju, ostavite da se prohladi pa umutite sa umućenim margarinom. Pripremljeni fil sipajte u šrpic, pa presecite ohlađene krofne i filujte.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading