BELA KAFANSKA ČORBA MILUJE NEPCA Biće ista kao ona iz restorana, ukusa koji govori više od 1000 jezika

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom tanjiru.

bela čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g belog mesa
  • 3 crna luka
  • 3 šargarepe
  • 3 krompira
  • 3 žumanca
  • 180 ml pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika bibera
  • 1 veza peršunovog lista

Priprema:

Iseckajte crni luk nasitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na kockice, pa ga dodajte luku, sipajte preko mesa malo brašna i nastavite s dinstanjem.Posle pet minuta počnite da dolivate vodu. Potom dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali nasitno. Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri. Na ovu količinu sastojaka biće dovoljno da sipate dva litra vode.Povremeno promešajte čorbu. Posle otprilike sat vremena čorba će biti gotova. Skinite posudu sa šporeta, pa u čorbu ulijte umućena žumanca s kiselom pavlakom. Još nekoliko puta dobro promešajte čorbu, kako bi se pavlaka i žumanca sjedinili s ostalim sastojcima. Ako volite kiseliju čorbu, na kraju dodajte limunov sok i opet promešajte. Prilikom služenja sitno iseckajte svež peršunov list, pa pospite po sredini tanjira.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading