PILEĆI AJMOKAC BUDI SVA ČULA Recept sa juga Srbije za jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Kremasto i zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 700 g pilećeg mesa
- 6 čenova belog luka
- 1 kašika masti
- 3 kašike brašna
- 1 kocka za supu
- 500 ml vode
- 1 kašika soli
Sastojci:
Skuvajte belo meso, pa ga izvadite na tanjir. U tu vrelu vodu dodajte pileću kocku za supu i kada se rastvori, procedite kako bi bujon bio bistar. Kada se ohladi, belo meso isecite na kocke ili na tanje trake. U šerpu stavite mast da se istopi, pa dodajte mleveni beli luk i posle minut dodajte brašno. Sve vreme mešajte, a kada krene da dobija boju dodajte iseckano meso. Postepeno sipajte bujon i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, a možete i da začinite po želji.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)