PILEĆI AJMOKAC BUDI SVA ČULA Recept sa juga Srbije za jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Kremasto i zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

pileći ajmokac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g pilećeg mesa
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašika masti
  • 3 kašike brašna
  • 1 kocka za supu
  • 500 ml vode
  • 1 kašika soli

Sastojci:

Skuvajte belo meso, pa ga izvadite na tanjir. U tu vrelu vodu dodajte pileću kocku za supu i kada se rastvori, procedite kako bi bujon bio bistar. Kada se ohladi, belo meso isecite na kocke ili na tanje trake. U šerpu stavite mast da se istopi, pa dodajte mleveni beli luk i posle minut dodajte brašno. Sve vreme mešajte, a kada krene da dobija boju dodajte iseckano meso. Postepeno sipajte bujon i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, a možete i da začinite po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading