GRAŠAK SA MESOM PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.
Potrebno je:
- 1 kesa smrznutog graška
- 300 g mesa od buta (može i piletina ako više volite)
- 1 veća glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 3 šargarepe
- 1 kašika brašna
- so ili suvi biljni začin
- biber
- mlevena začinska paprika
- mirođija
Priprema:
Propržite sitno seckanu glavicu crnog luka u dubljoj šerpi dok ne postane staklast. Onda dodajte meso sečeno na kockice i dinstajte sve dok ne omekša. Onda dodajte sečenu šargarepu i smrznuti grašak. Nalijte toplom vodom pa kuvajte na tihoj vatri. Zatim dodajte suvi biljni začin, pola kašičice mlevene začinske paprike, sečen beli luk, biber i mirođiju. Kašiku brašna razmutite u pola čaše tople vode. Krčkajte 10 do 15 minuta na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje.
Možda vas zanima:
SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.
BAKIN GRAŠAK SE SMAŽE U TRENU Svaki zalogaj je raj za nepca, sipaćete tanjir više
Po receptu bez mane.
GRAŠAK SA KOBASICAMA Sočan ručak koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Služite uz domaće kobasice.
GRAŠAK SA PILETINOM PO RECEPTU ZA POČETNIKE Ručak koji će obožavati svi ukućani
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)