GRAŠAK SA MESOM PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus odličan.

grašak sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kesa smrznutog graška
  • 300 g mesa od buta (može i piletina ako više volite)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 3 šargarepe
  • 1 kašika brašna 
  • so ili suvi biljni začin
  • biber
  • mlevena začinska paprika
  • mirođija

Priprema:

Propržite sitno seckanu glavicu crnog luka u dubljoj šerpi dok ne postane staklast. Onda dodajte meso sečeno na kockice i dinstajte sve dok ne omekša. Onda dodajte sečenu šargarepu i smrznuti grašak. Nalijte toplom vodom pa kuvajte na tihoj vatri. Zatim dodajte suvi biljni začin, pola kašičice mlevene začinske paprike, sečen beli luk, biber i mirođiju. Kašiku brašna razmutite u pola čaše tople vode. Krčkajte 10 do 15 minuta na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje.

Komentari (0)

Loading