KREMASTA TESTENINA SA ŠAMPINJONIMA Za ručak koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

testenina sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje testenine po želji
  • 200 g šampinjona
  • 150 g krem sira
  • 100 g šunkarice
  • 30 g rendanog parmezana 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 praziluk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika listića svežeg bosiljka

Priprema:

Praziluk iseckajte na kolutove, šampinjone na kriške, beli luk sitno, šunkaricu na kockice. Na ulje stavite praziluk i dve kašike vode, posolite po ukusu i dinstajte poklopljeno pet minuta na srednjoj vatri, odnosno dok ne omekša. Dodajte pečurke i beli luk, dinstajte tri minuta. Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja, ocedite. Sir pomešajte s prazilukom i pečurkama, dodajte čašu vode od kuvanja testenine da dobijete željenu gustinu sosa. Dodajte šunku, bosiljak i parmezan pa umešajte testeninu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading