SALATA OD CVEKLE KREPI ORGANIZAM U TRENU Zdrava i ukusna, a super ide uz pečenje
Sadrži malo kalorija, a bogata vitaminima i mineralima.
Potrebno je:
- 3 kg cvekle
- 3 l vode
- 600 ml sirćeta
- 100 g soli
- 1 kašičica šećera
- biber u zrnu po ukusu
Priprema:
Cveklu skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim je oljuštite i isecite na kriške. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte sirće, so, šećer i biber. U sterilisane tegle složite cveklu, prelijte vrućom salamurom i dobro zatvorite.
Možda vas zanima:
SALATA OD CVEKLE I LUKA Najzdravija, najukusnija, a najbrže se napravi!
Domaća ukiseljena salata od cvekle jedna je od najzdravijih za organizam.
U KRATKOM ROKU SNIŽAVA PRITISAK Odličan napitak bez kog nećete početi dan!
Ukusan ali i zdrav napitak.
OJAČAJTE SRCE I KRVNE SUDOVE Jak i zdrav doručak će vas odmah napuniti energijom
Praktična je i za poneti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)