GRČKI GULAŠ UKUSOM BUDI SVA ČULA Donosimo vam originalni recept za čuveni stifado

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Bićete siti satima, a savršenog ukusa.

stifado
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,3 kg goveđeg ili telećeg mesa u komadima (od buta)
  • 1 mala šolja maslinovog ulja
  • 2 crna luka
  • 1 kg okruglog luka ljutika
  • 1 supena kašika šećera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1 štapić cimeta
  • nekoliko zrna bibera
  • malo origana
  • malo rendanog karanfilića
  • 2 lovorova lista
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 150 ml crvenog vina
  • 1 konzerva paradajz pirea
  • so i mleveni biber (po ukusu)

Priprema:

Kuvajte meso bar 1 sat, dok ne omekša. Onda ga procedite, a bujon ostavite sa strane. Prodinstajte seckan crni luk i ljutiku u šerpi na zagrejanom maslinovom ulju. Zatim pospite šećerom i još malo prodinstajte. Dodajte cimet, karanfilić, mlevenu papriku, lovorov list, origano pa malo prodinstajte. Dodajte meso u šerpu zajedno s ostatkom ulja. Dinstajte 3-4 minuta, pa sipajte sirće i crveno vino. Potom umešajte dodajte paradajz pire, so i biber i malo supe u kojoj ste kuvali meso. Kuvajte u poklopljenoj šerpi sat i po do 2 sata na niskoj temperaturi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading