GRČKI GULAŠ UKUSOM BUDI SVA ČULA Donosimo vam originalni recept za čuveni stifado
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 1,3 kg goveđeg ili telećeg mesa u komadima (od buta)
- 1 mala šolja maslinovog ulja
- 2 crna luka
- 1 kg okruglog luka ljutika
- 1 supena kašika šećera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1 štapić cimeta
- nekoliko zrna bibera
- malo origana
- malo rendanog karanfilića
- 2 lovorova lista
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 150 ml crvenog vina
- 1 konzerva paradajz pirea
- so i mleveni biber (po ukusu)
Priprema:
Kuvajte meso bar 1 sat, dok ne omekša. Onda ga procedite, a bujon ostavite sa strane. Prodinstajte seckan crni luk i ljutiku u šerpi na zagrejanom maslinovom ulju. Zatim pospite šećerom i još malo prodinstajte. Dodajte cimet, karanfilić, mlevenu papriku, lovorov list, origano pa malo prodinstajte. Dodajte meso u šerpu zajedno s ostatkom ulja. Dinstajte 3-4 minuta, pa sipajte sirće i crveno vino. Potom umešajte dodajte paradajz pire, so i biber i malo supe u kojoj ste kuvali meso. Kuvajte u poklopljenoj šerpi sat i po do 2 sata na niskoj temperaturi.
Možda vas zanima:
GULAŠ S KESTENJEM ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Svakim zalogajem tera vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
OVAJ SASTOJAK OBAVEZNO DODAJTE U GULAŠ Meso se samo raspada, a sos postaje neodoljiv
Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
SVINJSKI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)