OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 ml mleka
- 1 šipka vanile
- 1 dl šećera
- 3 jaja
- 3 žumanca
- 1 dl braon šećera
- korica narandže po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Isecite šipku vanile po dužini na pola, oštrim nožem. Semenke istresite u srednju šerpu, pa dodajte slatku pavlaku, mleko i šećer. Kuvajte 3 do 5 minuta, na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa vatre i ostavite da odstoji 15 minuta. Umešajte proceđena i umućena žumanca. Krem podelite u 7 vatrostalnih posuda. U pleh sa šoljama sipajte vruću vodu, do polovine. Onda pokrijte pleh alufolijom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Iz pleha izvadite šolje, pa ostavite da se prohlade.Pospite prah šećerom površinu svakog krema i pecite 30 do 60 sekundi, dok se ne otopi. Onda ostavite krem brule u fižideru.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MAČIJE OČI ROLAT Bolji od svake torte, izgleda interesantno, a po ukusu mu nema ravnog
Kremast i savršen, i dupla mera će biti malo.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)