PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
Potrebno je:
- 500 g mešanih pečuraka
- 300 g palente
- 50 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 luk
- 2 kašike maslaca
- 1 dl suvog belog vina
- začini
Priprema:
Na zagrejanom ulju nekoliko minuta dinstajte luk i beli luk, dok ne omekšaju. Zatim im dodajte maslac, a kad se rastopi, dodajte gljive, vino, tamjan, pa dinstajte još nekoliko minuta. Smanjite vatru, posolite i dinstajte dok gljive ne omekšaju desetak minuta. Pospite peršunom. Palentu skuvajte i pred sam kraj kuvanja umešajte kačkavalj. Pre serviranja umakom prelijte palentu.
Možda vas zanima:
ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva
Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.
BAKINA PALENTA BUDI NOSTALGIJU Kremasta i zasitna, za doručak koji se pamti
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)