PUŽIĆI SA JOGURTOM I SIROM Kad ih jednom probate pravićete ih stalno
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 20 g kvasca
- 1 jaje
- rastopljen maslac
- 300 ml mleka
- 550 g brašna
- 100 g kisele pavlake
- 100 g sira
- 100 ml jogurta
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Kvasac razmutite u malo mleka sa kašičicom šećera i dve kašičice brašna. Ostavite da se aktivira 10 minuta.Onda u nadošli kvasac dodajte jedno celo jaje i dve kašike rastopljenog maslaca. Zatim sipajte ostatak mleka i promešajte, pa dodajte 550 g brašna. Posolite i promešajte varjačom pa dodajte šolju jogurta. Mesite varjačom pa onda premesite rukama. Oblikujte loptu pa prekrijte kesom i krpom i ostavite pola sata da naraste. Onda opet premesite testo. U jednoj posudi sjedinite sir, kiselu pavlaku i 2 kašike otopljenog maslaca. Rasklagijajte testo na oblik pravougaonika. Na sredinu testa nanesite smesu pa zarolajte, a zatim nožem isecite kolutove. Prebacite pužiće u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni,tj. dok ne dobije zlatnu boju.
Možda vas zanima:
PUŽIĆI SA SIROM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekani i slasni, za jutro koje se pamti.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)