RENDANA MUSAKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Pola pleha nestane dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz prilog po želji.

rendana musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 200 g šargarepe
  • 3 glavice crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • mešavina suvog začina, biber

Priprema:

Na ulju prepržite dve sitno seckane glavice crnog luka, pa kad postane staklast, dodajte izrendanu šargarepu i dobro promešajte. Dodajte biber i začin i sve dobro promešajte. Kad se sve ujednači, dodajte izrendan krompir i dobro promešajte. U tepsiju rasporedite polovinu smese krompira. Na ulju ispržite sitno iseckanu glavicu crnog luka. Dodajte meso, sve dobro izmešajte, pa dodajte suvi začin i biber. Pripremljenu smesu stavite preko krompira u tepsiju, pa stavite ostatak krompira da prekrije meso. Pecite musaku u rerni na 220 stepeni dok krompir ne dobije lepu zlatnožutu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading