SPANAĆ PO RECEPTU BAKA SLAĐE Kremast, lagan i zasitan, polizaćete i tanjir
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 300 g spanaća
- 500 ml mleka
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika putera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Spanać stavite u šerpu, sipajte vodu da ga prekrije i prokuvajte oko pet minuta. Procedite i što sitnije iseckajte. U šerpu stavite puter, sitno iseckan crni luk i propržite da postane staklast. Dodajte izrendani beli luk, a zatim brašno. Promešajte, sipajte hladno mleko i mešajte da se razbiju grudvice brašna. Sipajte spanać i posolite po ukusu. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 15 minuta.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Baš ovako se pravio u kasarni u JNA
Svaki zalogaj je raj za nepca.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
DINSTANA BORANIJA NAJLEPŠI POSNI RUČAK Toliko je dobra da zaboravite da nema meso
Recept sa kanala bakina kuhinja za savršen petak.
DOMAĆI PILEĆI PAPRIKAŠ IZ BAKINE KUHINJE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočan i slasan, prste da poližete.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)