MEKANA PROJA SA KAJMAKOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Biće ista kao ona sa sela, a topi se u ustima
Sočna i mirisna, savršena za užinu ili doručak.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 1 šolja kukurznog brašna
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- 300 g kajmaka
- malo soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja, pa dodajte dve šolje brašna, kukuruzno i obično belo. Onda u brašno dodajte prašak za pecivo, so i kajmak, pa sjedinite smesu. Sipajte ulje i jogurt, pa dobro sjedinite. Sipajte smesu u kalupe pa na vrh dodajte malo susama. Pecite proju oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.
Možda vas zanima:
4 SAVETA ZA SOČNU PROJU Neće biti suva niti se mrviti, već mirisna i mekana kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživate u mekanoj proji.
PROJA SA BUNDEVOM GREJE DUŠU I TELO A sve se samo pomeša i peče
Mirisna i sočna, pravićete stalno.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)