POSNA PROJA Gotova očas posla, a ostaće sveža i nekoliko dana

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo, uz prilog po želji.

projice sa surimijem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g belog brašna
  • kesica praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 120 ml ulja
  • 300 ml tople vode
  • susam za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pa dodajte so i prašak za pecivo. Polako sipajte toplu mineralnu vodu uz mešanje da se dobijete homogenu smesu. Zatim dodajte ulje i izlijte u pripremljene kalupe za mafine. Pospite sa malo susama. Pecite proju oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, sve dok ne porumeni. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading