POSNA PROJA Gotova očas posla, a ostaće sveža i nekoliko dana
Služite toplo, uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 150 g kukuruznog brašna
- 150 g belog brašna
- kesica praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 120 ml ulja
- 300 ml tople vode
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte pšenično i kukuruzno brašno pa dodajte so i prašak za pecivo. Polako sipajte toplu mineralnu vodu uz mešanje da se dobijete homogenu smesu. Zatim dodajte ulje i izlijte u pripremljene kalupe za mafine. Pospite sa malo susama. Pecite proju oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNA PROJA GOTOVA DOK PRISTAVITE KAFU A ješćete je za doručak, ručak i večeru
Uspeva svima, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNA PROJA RAZVALJUJE I MIRISOM I UKUSOM A sve se samo pomeša i peče
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
4 SAVETA ZA SOČNU PROJU Neće biti suva niti se mrviti, već mirisna i mekana kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživate u mekanoj proji.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)