BINGO TORTA ZA SVE ROĐENDANE I BITNE DATUME Deci je omiljena, a vole je i odrasli
Kremasta i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 8 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika ulja
- 1 kašika gorkog kakaa
Za krem od keksa:
- 350 g mlevenog keksa (petit beurre, plazma)
- 250-300 ml gaziranog soka od narandže
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
Za krem od pudinga:
- 3 kesica pudinga od vanile
- 900 ml mleka
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
Dodatni sastojci:
- 300 g keksa sa pomorandžom
- 300 g piškota
- 350-400 ml gaziranog soka od narandže
Za završni sloj i premazivanje torte:
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U dubljoj posudi umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano s kakaom i mlevene orahe i sve izmešajte. Smesu izlijte u kalup za tortu obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim izvadite koru i dobro ohladite. Keks sameljite u blenderu pa sipajte gaziranu sok od narandže, puter i šećer mikserom dobro umutite u ujednačen krem. Skuvajte 700 ml mleka a sa ostatkom mleka razmutite prašak za puding. Nakon što mleko provri, dodajte razmućeni prašak za puding i kuvajte sve dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i dobro ohladite. Potom dodajte penasto umućeni puter sa šećerom u prahu i sve dobro umutite. Pripremljeni krem podelite na dva dela, pa u jedan dodajte otopljenu čokoladu. Stavite koru na poslužavnik pa preko premažite krem od mlevenog keksa. Preko poređajte keks sa pomorandžom pa žuti krem. Zatim stavite piškote umočene u gazirani sok. Na kraju, premažite čokoladnim kremom. Pustite da se dobro ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa njome premažite celu tortu. Dekorišite tortu po želji.
Možda vas zanima:
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
PANJ TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Gotova očas posla, a deca će je obožavati
Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni ukusom.
STARINSKA KINDER TORTA BUDI NEPCA Kremasta i brza, poćiće vam voda na usta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)