BINGO TORTA ZA SVE ROĐENDANE I BITNE DATUME Deci je omiljena, a vole je i odrasli

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

bingo torta
Printscreen

Potrebno je:
Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika gorkog kakaa

Za krem od keksa:

  • 350 g mlevenog keksa (petit beurre, plazma)
  • 250-300 ml gaziranog soka od narandže
  • 250 g putera
  • 250 g šećera u prahu

Za krem od pudinga:

  • 3 kesica pudinga od vanile
  • 900 ml mleka
  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje

Dodatni sastojci:

  • 300 g keksa sa pomorandžom
  • 300 g piškota
  • 350-400 ml gaziranog soka od narandže

Za završni sloj i premazivanje torte:

  • 500 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U dubljoj posudi umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano s kakaom i mlevene orahe i sve izmešajte. Smesu izlijte u kalup za tortu obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim izvadite koru i dobro ohladite. Keks sameljite u blenderu pa sipajte gaziranu sok od narandže, puter i šećer mikserom dobro umutite u ujednačen krem. Skuvajte 700 ml mleka a sa ostatkom mleka razmutite prašak za puding. Nakon što mleko provri, dodajte razmućeni prašak za puding i kuvajte sve dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i dobro ohladite. Potom dodajte penasto umućeni puter sa šećerom u prahu i sve dobro umutite. Pripremljeni krem podelite na dva dela, pa u jedan dodajte otopljenu čokoladu. Stavite koru na poslužavnik pa preko premažite krem od mlevenog keksa. Preko poređajte keks sa pomorandžom pa žuti krem. Zatim stavite piškote umočene u gazirani sok. Na kraju, premažite čokoladnim kremom. Pustite da se dobro ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa njome premažite celu tortu. Dekorišite tortu po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading