ROZEN TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Obavezna na svakoj slavskoj trpezi, a nema ko je ne voli

Ivana Pavlović

08:20

Slatki kutak 0

Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.

posna rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 ml mleka 
  • 300 g šećera
  • 300 g mlevenih oraha 
  • 250 g margarina
  • jedno pakovanje gotovih kora za rozen tortu 
  • 250 g prah šećera
  • kašika vode
  • polovina limunovog soka
  • kašika malina ekstrakta

Priprema:

Mleko i šećer stavite u šerpu pa na šporet da provre, uz povremeno mešanje. Onda sklonite sa šporeta pa dodajte seckan maslac. Mešajte sve dok se ne otopi, pa umešajte mlevene orahe. Toplim filom mažite pripremljene kore. Poslednju koru nemojte da mažete. Ostavite da se torta ohladi pa preko stavite providnu foliju i neku deblju knjigu. Ostavite tako sat vremena. Pomešajte sastojke za glazuru pa mešajte kašikom dok smesa ne postane homogena. Preko torte rasporedite glazuru pa je ostavite u frižideru. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading