GRČKA SLADOLED TORTA BUDI USPOMENE SA LETOVANJA A poćiće vam voda na usta koliko je ukusna
Kremasta i lagana, nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
- 1 l mleka,
- 300 g šećera,
- još 3 dl mleka,
- 4 kesice želatina,
- 500 g šlag krema,
- 300 g rendane čokolade,
- 300 g iseckanih jagoda,
- 300 g mlevenog keksa,
- 2 manje kutije piškote
Priprema:
Prokuvajte mleko sa 300 g šećera pa ostavite da se ohladi. Onda uzmite 3 dl hladnog mleka i potopite želatin. U prohlađeno mleko dodajte otopljeni želatin i blago umutite. Dodajte 500 g šlaga pa dobro umutite 1o minuta. Dobijeni fil podelite na 3 jednaka dela- Prvom delu dodajte rendanu čokoladu, drugom seckane jagode, a trećem mleveni keks. Pleh obložite folijom pa sipajte prvi deo, pa drugi, pa treći. Na kraju poređajte piškote prethodno umočene u sok od jagoda. Ostavite tortu u frižideru da se stegne pa dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
GRČKA SLADOLED TORTA Nepečena poslastica po receptu blogerke "anina kuhinja"
Napravite ovu neodoljivu nepečenu poslasticu po receptu Ane Krstajić Krstić
BRZA PESAK TORTA BEZ PEČENJA Kremasta poslastica koja razbija ukusom
Savršena za iznenadne goste, ali i sve svečane prilike.
RAFAELO TORTA SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sama, a preukusna i kremasta
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
NEPEČENA NAPOLEON TORTA Poslastica od 1000 slojeva koju ćete praviti svaki dan
Kremasta i izdašna, dostojna i kraljevske trpeze.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)