GRČKA SLADOLED TORTA BUDI USPOMENE SA LETOVANJA A poćiće vam voda na usta koliko je ukusna

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i lagana, nestaće sa stola čim se postavi.

grčka sladoled torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 l mleka,
  • 300 g šećera,
  • još 3 dl mleka,
  • 4 kesice želatina,
  • 500 g šlag krema,
  • 300 g rendane čokolade,
  • 300 g iseckanih jagoda,
  • 300 g mlevenog keksa,
  • 2 manje kutije piškote

Priprema:

Prokuvajte mleko sa 300 g šećera pa ostavite da se ohladi. Onda uzmite 3 dl hladnog mleka i potopite želatin. U prohlađeno mleko dodajte otopljeni želatin i blago umutite. Dodajte 500 g šlaga pa dobro umutite 1o minuta. Dobijeni fil podelite na 3 jednaka dela- Prvom delu dodajte rendanu čokoladu, drugom seckane jagode, a trećem mleveni keks. Pleh obložite folijom pa sipajte prvi deo, pa drugi, pa treći. Na kraju poređajte piškote prethodno umočene u sok od jagoda. Ostavite tortu u frižideru da se stegne pa dekorišite po želji.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading