KROFNE IZ RERNE Bez prženja u dubokom ulju, a mekane kao duša i vazdušaste
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 900 g integralnog brašna + oko 100 g glatkog brašna
- 40 g svežeg kvasca
- 4 jaja
- 300 ml jogurta
- 200 ml vode
- 150 g šećera + oko 150 g za posipanje
- 150 g margarina + 100 g za premaz
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac rastvorite u mlakoj vodi sa kašikom šećera. Zasebno pomešajte brašno, jogurt, jaja, preostali šećer, otopljeni margarin i aktivirani kvasac. Onda zamesite meko testo pa ostavite sat vremena da naraste. Potom ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razvaljajte na 1 – 1,5 cm debljine. Krofne vadite čašom pa ređajte na pleh podmazan margarinom. Ostavite 15 minuta da odmore. Pecite krofne u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumene. Dok su još vruće premažite ih otopljenim margarinom i pospite šećerom.
Možda vas zanima:
MINI KROFNICE IZ RERNE Vazdušaste, mnogo zdravije i ukusnije, a ne krše dijetu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
PAMUK KROFNE IZ RERNE Mnogo zdravije i manje kalorične, a biće sveže i 7 dana
Mirisne i mekane kao duša.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
MEKANE I SOČNE KROFNE IZ RERNE Prste da poližete, stavite odmah duplu meru
Napravite krofne iz rerne. Biće zdravije nego klasične, jer nema dubokog ulja. Biće vama lakše jer nema dugog stajanja uz šporet. Probajte i stalno ćete ovako da ih pravite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)