KROFNE IZ RERNE Bez prženja u dubokom ulju, a mekane kao duša i vazdušaste

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

krofne iz rerne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 900 g integralnog brašna + oko 100 g glatkog brašna
  • 40 g svežeg kvasca
  • 4 jaja
  • 300 ml jogurta
  • 200 ml vode
  • 150 g šećera + oko 150 g za posipanje
  • 150 g margarina + 100 g za premaz

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac rastvorite u mlakoj vodi sa kašikom šećera. Zasebno pomešajte brašno, jogurt, jaja, preostali šećer, otopljeni margarin i aktivirani kvasac. Onda zamesite meko testo pa ostavite sat vremena da naraste. Potom ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razvaljajte na 1 – 1,5 cm debljine. Krofne vadite čašom pa ređajte na pleh podmazan margarinom. Ostavite 15 minuta da odmore. Pecite krofne u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumene. Dok su još vruće premažite ih otopljenim margarinom i pospite šećerom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading