NEPEČENA BAJADERA TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Savršen razlog da prekršite svaku dijetu
Polovina nestane dok pristavite kafu.
Potrebno je:
Za podlogu
- 300 g mlevenog keksa
- 1 vanilin-šećer
- 100 ml soka od narandže
- 100 g maslaca
Za glazuru
- 30 ml mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
Za krem
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga s ukusom vanile
- 2 vanilin-šećera
- 200 g šećera
- 4 žumanceta
- 250 g maslaca
- 100 g prženih mlevenih lešnika
- 100 g mlevenog keksa
- 200 g čokolade za kuvanje
Za ganaš
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Puter otopite na laganoj vatri pa dodajte sok od narandže, mleveni keks i vanilin-šećer. Sjedinite dobro u mrvičastu smesu, pa utisnite u kalup kao podlogu. Onda otopite čokoladu sa mlekom pa prelijte preko podloge i ostavite u frižideru. Umutite žumanca sa šećerima u gustu smesu pa dodajte prah za puding u 10 kašika hladnog mleka, pa sjedinite mikserom. Preostalo mleko stavite da se skuva, pa ga, kada provri, pomerite s vatre i dodajte umućenu smesu. Zatim vratite na vatru i kuvajte, uz neprestano mešanje. Podelite vrući krem na 2 jednaka dela. U jedan dodajte polomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Na oba krema nanesite providnu foliju i ohladite na sobnu temperaturu. Puter penasto umutite, pa pola dodajte u čokoladni, a pola u žuti krem. Oba krema umutite mikserom. U svetli krem dodajte mleveni keks i mleveni lešnik, pa dobro sedinite. Preko glazure nanesite svetli krem i poravnajte nožem. Potom nanesite tamni krem, zagladite ga što ravnije i onda ostavite u frižideru dok radite završni sloj. U šerpi zagrejte slatku pavlaku sa polomljenom čokoladom sve dok se ne otopi. Ostavite ganaš nekoliko minuta da se prohladi, pa ga rasporedite po torti i fino izravnajte. Ostavite tortu u frižideru da se ohladi preko noći.
Možda vas zanima:
NAPOLEON TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta i savršena, kao da ste je pravili satima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)