NEPEČENA BAJADERA TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Savršen razlog da prekršite svaku dijetu

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Polovina nestane dok pristavite kafu.

bajadera torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu

  • 300 g mlevenog keksa
  • 1 vanilin-šećer
  • 100 ml soka od narandže
  • 100 g maslaca

Za glazuru

  • 30 ml mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje

Za krem

  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga s ukusom vanile
  • 2 vanilin-šećera
  • 200 g šećera
  • 4 žumanceta
  • 250 g maslaca
  • 100 g prženih mlevenih lešnika
  • 100 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade za kuvanje

Za ganaš

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Puter otopite na laganoj vatri pa dodajte sok od narandže, mleveni keks i vanilin-šećer. Sjedinite dobro u mrvičastu smesu, pa utisnite u kalup kao podlogu.  Onda otopite čokoladu sa mlekom pa prelijte preko podloge i ostavite u frižideru. Umutite žumanca sa šećerima u gustu smesu pa dodajte prah za puding u 10 kašika hladnog mleka, pa sjedinite mikserom. Preostalo mleko stavite da se skuva, pa ga, kada provri, pomerite s vatre i dodajte umućenu smesu. Zatim vratite na vatru i kuvajte, uz neprestano mešanje. Podelite vrući krem na 2 jednaka dela. U jedan dodajte polomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Na oba krema nanesite providnu foliju i ohladite na sobnu temperaturu. Puter penasto umutite, pa pola dodajte u čokoladni, a pola u žuti krem. Oba krema umutite mikserom. U svetli krem dodajte mleveni keks i mleveni lešnik, pa dobro sedinite. Preko glazure nanesite svetli krem i poravnajte nožem. Potom nanesite tamni krem, zagladite ga što ravnije i onda ostavite u frižideru dok radite završni sloj. U šerpi zagrejte slatku pavlaku sa polomljenom čokoladom sve dok se ne otopi. Ostavite ganaš nekoliko minuta da se prohladi, pa ga rasporedite po torti i fino izravnajte. Ostavite tortu u frižideru da se ohladi preko noći. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading