PILETINA SA KARIJEM SE SMAŽE U TRENU Brzi ručak u kom će uživati cela porodica

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a pojede brzo.

piletina sa karijem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 900 g pilećih prsa bez kostiju
  • 250 g pavlake
  • 200 g smrznutog graška
  • 2 kašičice kari praha
  • 1 luk
  • 1 žuta paprika
  • biljno ulje po želji
  • so i biber

Priprema:


Propržite sitno seckan crni luk i biber, na malo ulja u tiganju. Onda krčkajte oko 5 minuta, sve dok povrće ne omekša. Potom dodajte kašičicu karija u prahu, pa dobro promešajte i pržite povrće oko 2 minuta. Zatim ga izvadite iz tiganja i dodajte seckana pileća prsa i preostalu kašičicu karija. Piletinu pecite oko 2 minuta sa svake strane. Potom vratite povrće u tiganj i umešajte smrznuti grašak. Kuvajte nekoliko minuta dok se sastojci sjedine. Posolite i pobiberite, pa dodajte pavlaku i sve dobro promešajte. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading