PILETINA SA KARIJEM SE SMAŽE U TRENU Brzi ručak u kom će uživati cela porodica
Pravi se lako, a pojede brzo.
Potrebno je:
- 900 g pilećih prsa bez kostiju
- 250 g pavlake
- 200 g smrznutog graška
- 2 kašičice kari praha
- 1 luk
- 1 žuta paprika
- biljno ulje po želji
- so i biber
Priprema:
Propržite sitno seckan crni luk i biber, na malo ulja u tiganju. Onda krčkajte oko 5 minuta, sve dok povrće ne omekša. Potom dodajte kašičicu karija u prahu, pa dobro promešajte i pržite povrće oko 2 minuta. Zatim ga izvadite iz tiganja i dodajte seckana pileća prsa i preostalu kašičicu karija. Piletinu pecite oko 2 minuta sa svake strane. Potom vratite povrće u tiganj i umešajte smrznuti grašak. Kuvajte nekoliko minuta dok se sastojci sjedine. Posolite i pobiberite, pa dodajte pavlaku i sve dobro promešajte.
Možda vas zanima:
SOČNA PILETINA SA KARIJEM Specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz bareni pirinač.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
PILETINA PUNJENA SPANAĆEM ZA FIT LINIJU Ispod 200 kalorija, a topi se u ustima
Jelo ispod 200 kalorija od kog ćete biti dugo siti.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)