SARAJEVSKA KLJUKUŠA ZA SAVRŠEN DORUČAK Košta samo 250 dinara, a daće vam energije za ceo dan
Služite pitu uz pavlaku i jogurt.
Potrebno je:
- 3 - 4 kašika brašna
- 4 - 5 krompira
- 1 luk
- 1 prašak za pecivo
- ulje ili puter
- pavlaka i jogurt
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Krompire operite i ogulite pa krupno narendajte. Onda ih pustite da odstoje i puste vode. Prosušite pa dodajte 4 kašike brašna pomešanog sa praškom za pecivo i sitno iseckanim lukom, posolite i pobiberite pa izmešajte. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite kljukušu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Na kraju je isecite na trouglove.
Možda vas zanima:
IZLIVENA KROMPIRUŠA Bez kora, sve se samo pomeša i peče, a savršenog ukusa
Sočna i slasna, savršena za doručak ili večeru.
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNA KROMPIRUŠA Savršena za doručak ili večeru, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNA KROMPIRUŠA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, bićete oduševljeni
Sočna i slasna, prste da poližete.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)