SARAJEVSKA KLJUKUŠA ZA SAVRŠEN DORUČAK Košta samo 250 dinara, a daće vam energije za ceo dan

Ivana Pavlović

08:40

Sezonski recepti 0

Služite pitu uz pavlaku i jogurt.

kljukuša
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 - 4 kašika brašna
  • 4 - 5 krompira
  • 1 luk
  • 1 prašak za pecivo
  • ulje ili puter
  • pavlaka i jogurt 
  • so
  • biber

Priprema: 

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Krompire operite i ogulite pa krupno narendajte. Onda ih pustite da odstoje i puste vode. Prosušite pa dodajte 4 kašike brašna pomešanog sa praškom za pecivo i sitno iseckanim lukom, posolite i pobiberite pa izmešajte. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite kljukušu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Na kraju je isecite na trouglove.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading