STARINSKA TORTA BANJALUČANKA Prepuna oraha i čokolade, i dupla mera će biti malo
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za koru:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 250 g mlevenih ili seckanih oraha
- 3 kašike brašna
- 1 kašika kakao praha
Fil:
- 8 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g putera
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne pa dodajte šećer i sve umutite. Onda dodajte mlevene orahe, kakao prah i brašno. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni, pa čačkalicom proverite da li je kora pečena. U drugoj posudi umutite žumanca, šećer i vanilu. Zatim skuvajte na pari u gust krem. Onda ga ohladite i dodajte umućen puter. Preko kolača premažite krem pa ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Jugoslovenski čokoladni klasik ukusa koji se ne zaboravlja
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KENEDI TORTA BUDI NOSTALGIJU Izdašna i puna čokolade i oraha, a totalno zaboravljena
Savršena za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
ČEMBERLEN TORTA BOLJA OD REFORME Puna mekih kora, oraha i čokoladnog krema
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)