STARINSKA TORTA BANJALUČANKA Prepuna oraha i čokolade, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike.

banjalučanka torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 8 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 250 g mlevenih ili seckanih oraha
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika kakao praha

Fil:

  • 8 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g putera
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne pa dodajte šećer i sve umutite. Onda dodajte mlevene orahe, kakao prah i brašno. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni, pa čačkalicom proverite da li je kora pečena. U drugoj posudi umutite žumanca, šećer i vanilu. Zatim skuvajte na pari u gust krem. Onda ga ohladite i dodajte umućen puter. Preko kolača premažite krem pa ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading