PIHTIJE OD BOBA BUDE NOSTALGIJU Nekada su ih pravile sve domaćice, a sada totalno zaboravljene
Savršene za Krstovdan , ali i svaku posnu slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 300 g suvog boba
- 1 kašičica soli
- 3-4 čena belog luka
- 1 dl ulja
- kašičica mlevene začinske paprike
Priprema:
Prethodno veče prelijte bob litrom hladne vode. Nožem ujutru zasecite bobovu opnu i očistite. Onda ga stavite u posudu sa hladnom vodom i kuvajte na tihoj vatri. Dodajte 2 kašike ulja i so, pa dodajte očišćen beli luk. Zrna boba izvadite kašikom pa probajte da vidite da li je kuvan. Zatim ga umutite mikserom. Sipajte smesu u duboke tanjire ili činije pa ostavite da se ohladi. Isecite na kocke pa prelijte pihtije zagrejanom začinskom paprikom sa malo ulja.
Možda vas zanima:
PIHTIJE OD ŠARANA Posne i slasne, polizaćete i tanjir koliko su ukusne
Bićete oduševljeni ukusom.
POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
PIHTIJE OD ŠARANA Posni specijalitet oduševiće goste na slavskoj trpezi
Ako volite pihtije napravite posnu varijantu od šarana, bićete oduševljeni.
NAJUKUSNIJA JELA ZA BOŽIĆNI POST Poći će vam voda na usta, za obrok koji se pamti
Pihtije, sremski paprikaš, pikantni oslić i mimoza salata, biramo samo ono najbolje.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)