RUM TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je
Za koru:
- 12 jaja
- 300 g šećera
- 250 g brašna
- ekstrakt maline ili crvena kolačarska boja
Za sirup
- 300 g šećera
- 200 ml vode
- sok od 2 pomorandže
- 50 ml ruma
Za krem:
- 300 g margarina
- 200 g šama (2 belanca, 100 g šećera)
- pekmez
Priprema
U jednoj posudi sjedinite jaja, šećer i brašno. Onda podelite smesu na dva jednaka dela. Ispecite jedan deo u plehu obloženom pek papirom. Drugom delu dodajte boju za kolače ili ekstrakt maline, pa i nju ispecite. Sjedinite sastojke za sirup pa ih stavite da proključaju. Zatim sklonite sa vatre. Isecite koru u boji na kockice pa je zalijte pripremljenim sirupom. Onda je pomešajte sa kremom od 300 g margarina i 200 g šama. Zatim presecite žutu koru napola i premažite pekmezom. Stavite žutu koru pa prekrijte drugom korom. Dobro pritisnite knjigom ili nečim teškim pa ostavite u frižideru. Na kraju, tortu prelijte fondanom.
Možda vas zanima:
POSNA RUM TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa za sve letnje rođendane
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)