SEGEDINSKI GULAŠ SA SUVIM ŠLJIVAMA RUČAK KOJI SE PAMTI Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Najbolje služite uz makarone ili pire krompir.
Potrebno je:
- 4 velika bataka s karabatakom
- 100 g suvih šljiva
- 1 veliki crni luk
- 5 dl gustog soka od paradajza
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- so
- biber
- ulje
- ljuta tucana paprika
Priprema.
Meso oslobodite od kostiju pa isecite na manje kocke. Onda posolite i pobiberite. U secku usitnite crni luk pa ga prodinstajte u šerpi sa zagrejanim uljem. Zatim dodajte meso i mlevenu začinsku papriku, uz neprestano mešanje. Umešajte suve šljive sečene na kockice pa smanjite vatru. Sipajte paradajz sos pa poklopite i krčkajte gulaš.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)