SEGEDINSKI GULAŠ SA SUVIM ŠLJIVAMA RUČAK KOJI SE PAMTI Gastronomski užitak u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz makarone ili pire krompir.

segedinski gulaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 velika bataka s karabatakom
  • 100 g suvih šljiva
  • 1 veliki crni luk
  • 5 dl gustog soka od paradajza
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • so
  • biber
  • ulje
  • ljuta tucana paprika 

Priprema.

Meso oslobodite od kostiju pa isecite na manje kocke. Onda posolite i pobiberite. U secku usitnite crni luk pa ga prodinstajte u šerpi sa zagrejanim uljem. Zatim dodajte meso i mlevenu začinsku papriku, uz neprestano mešanje. Umešajte suve šljive sečene na kockice pa smanjite vatru. Sipajte paradajz sos pa poklopite i krčkajte gulaš.

 

Komentari (0)

Loading