GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom
Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- pakovanje gotovih kora
- 400 g sira
- 2 čaše kisele pavlake
- 1 čaša gazirane mineralne vode
- 7 čaša vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 1 kašičica soli
- 3 kašike mlevenog lana
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mleveni lan prelijte vodom i ostavite da odstoji. Kore za pitu iscepkajte. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, gaziranu vodu, sir, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte i tome dodajte mešavinu lana i vode, pa ponovo promešajte. Zatim dodajte cepkane kore za pitu i dobro mešajte. Izlijte smesu u kalup za mafine pa kašikom punite svaki kalup. Pecite mafine oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BRZI GONZALES SE NE ODBIJA A ne zahteva ni truda ni vremena
Savršena za doručak ili večeru, uz jogurt ili kiselo mleko.
MINI GIBANICE SAVRŠENE ZA UŽINU Sve se umuti za 5 minuta, a svakim zalogajem miluju nepca
Prave se lako, a pojedu brzo.
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA BRZI GONZALES Gotova za 3 minuta, a pola se pojede dok je još u rerni
Nećete moći da prestanete da jedete.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)