GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.

gibanica mafini
Shutterstock

Potrebno je:

  • pakovanje gotovih kora
  • 400 g sira
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 1 čaša gazirane mineralne vode
  • 7 čaša vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike mlevenog lana


Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mleveni lan prelijte vodom i ostavite da odstoji. Kore za pitu iscepkajte. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, gaziranu vodu, sir, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte i tome dodajte mešavinu lana i vode, pa ponovo promešajte. Zatim dodajte cepkane kore za pitu i dobro mešajte. Izlijte smesu u kalup za mafine pa kašikom punite svaki kalup. Pecite mafine oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading