PUŽIĆI SA SIROM I ŠUNKOM GOTOVI ZA 10 MINUTA Nema mešenja testa, a biće sveži danima
Mirisni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 700 g lisnatog testa
- 30 ml paradajz sosa
- 200 g šunke, pečenice, svinjskog vrata...
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oklagijom razvucite list lisnatog testa pa ga isecite na dugačke trake. Svaku premažite sa malo paradajz sosa po sredini. Preko poređajte listove šunke sečene na trake, pa onda i listove kačkavalja. Urolajte testo u pužiće. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa ih premažite umućenim jajetom. Pecite pužiće oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
MIGELITOS KOLAČIĆI ZA IZNENADNE GOSTE Krem od vanile se topi u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
PUŽIĆI SA JOGURTOM I SIROM Kad ih jednom probate pravićete ih stalno
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
PUŽIĆI SA JOGURTOM I SIROM Pola pleha nestane čim se postave, za doručak koji se ne zaboravlja
Prave se lako, a pojedu odmah.
PICA TROUGLIĆI Slasni i sočni, savršeni za doručak ili večeru, samo dodajte jogurt
Još bolji od onih kupovnih.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)