4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
4 jednostavna saveta koja prave ogromnu razliku u pripremi krofni:
1.Sastojci sobne temperature
Da bi krofne bile mekane, šupljikave i vazdušaste pratite recept, i koristite sastojke sobne temperature.
2.Čekajte da testo naraste
Ključno je da sačekate da se testo udvostruči pa tek onda oblikujete i pržite ili pečete krofne.
3.Previše testa
Nemojte odjednom da ubacujete previše krofnica u isto vreme. Ovo će spustiti temperaturu ulja tokom prženja, pa će krofne upiti previše masti.
4.Dodajte rakiju
Dodajte kašiku rakije u testo pred kraj pripreme testa, alkohol će sprečiti da krofne upiju višak ulja. Ako nemate rakiju možete da stavite votku.
Možda vas zanima:
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NEDINE FAŠANSKE KROFNE Mekane, sočne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Pripremite ovo neodoljivo pecivo po receptu Nede Luković Pavić iz Smedereva
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)