BAKINA SAVIJAČA SA SIROM ZA SAVRŠEN DORUČAK Puna sira i pavlake, mekana i sočna
Kad je jednom probate, zaboravićete na pekaru.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 100 ml vode
- 3-4 kašike ulja
- 200 g sitnog, slanog sira
- 2 kašike kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte so i brašno, pa polako sipajte vodu, sve vreme mešajući prstima. Sipajte pola kašike ulja na radnu površinu pa uvaljajte testo u to i mesite dok ne bude mekano. Zatim ga valjajte u još malo ulja i pokrijte providnom folijom. Ostavite sat vremena u frižideru. Stavite loptu testa na pobrašnjenu radnu površinu pa razvucite oklagijom. Vucite ivice malo po malo dok testo ne bude vrlo tanko. Zatim ga uz pomoć četkice premažite uljem. U jednoj posudi sjedinite sir, pavlaku, jaja i malo soli i pa time premažite testo. Rolajte testo prstima dok ne dobijete veliku rolnu, pa je savijte u okrugao pleh. Pecite savijaču oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SAVIJAČA SA SIROM BOLJA NEGO IZ PEKARE Slasna i hrskava, prste da poližete
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)