DOMAĆE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Zamirisaće na stolu dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- jedan kg brašna
- 2 čaše mleka
- čaša i po vode
- šolja ulja (od kafe)
- 2 jajeta (za testo)
- kockica kvasca
- margarin
- 2 kašikice soli
- 2 jajeta (za premazivanje)
- kašikica šećera
- susam
- sir, džem, krem
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer. Onda dodajte jaja, mleko, vodu i ulje, pa zamesite glatko testo. Ostavite ga pola sata na toplom da naraste, pa ga podelite na 8 jufkica. Zatim svaku jufkicu razvucite u veći krug pa premažite prethodno otopljenim margarinom. Onda podelite na četvrtine pa na osmine i na svaku nanesite fil i uvaljajte u kiflicu. Kiflice poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite svaku umućenim jajetom pa ih pospite susamom. Pecite kiflice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
NAJMEKŠE KIFLICE SA SIROM Recept zbog kog komšije dolaze na vrata
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
DOMAĆE KIFLICE SA JOGURTOM Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Pola pleha nestane dok trepnete.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)