LAŽNA MIMOZA SALATA SE SMAŽE U TRENU Još ukusnija od originala, a bićete siti ceo dan
Pravi se brzo i lako, a savršena za slavu.
Potrebno je:
- 400 g makarona
- 5 kiselih krastavčića
- 250 g majoneza
- 250 g šunke
- 400 g pavlake
- 5 kuvanih jaja
- 200 g sira
Priprema:
Makarone skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Procedite vodu. Onda skuvajte jaja i ostavite da se malo ohlade. Izrendajte šunku, krastavce, jaja i sir. U jednoj posudi sjedinite pavlaku sa majonezom. Makarone sipajte u vatrostalnu posudu pa dodajte sloj preliva od pavlake i majoneza. Potom poređajte šunku, pa tanak sloj preliva. Dodajte zajedno jaja i kisele krastavce, pa opet tanak sloj preliva. Na kraju, pospite salatu tvrdim sirom i mrvljenim žumancima.
Možda vas zanima:
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
MIMOZA SALATA NIKADA NE DOSADI Pravi se maltene sama, a razvaljuje ukusom
Kremasta i slasna, nema ko je ne voli.
DANSKA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Kad je probate zaboravićete na rusku i mimozu
Kremasta i slasna, prste da poližete.
KREMASTA SALATA OD JOGURTA I PATLIDŽANA Osvežiće vas i rashladiti u trenu, a savršenog ukusa
Služite kao hladno predjelo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)