MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.

mekike od pire krompira
Printscreen

Potrebno je:

  • 6-7 krompira
  • pola kašičice soli
  • 1 jaje
  • 50 g putera
  • 6 kašika brašna
  • 150 g sira ili kačkavalja
  • ulje

Priprema:
Krompire skuvajte i izgnječite kao za pire. Onda dodajte jedno jaje, so i otopljeni puter pa sve pomešajte. Onda dodajte brašno i mesite dok ne dobijete homogenu smesu. Testo podelite na 4 dela pa umesite lopticu. Razvaljajte prvu lopticu testa preko providne folije premazane uljem pa preko nje ravnomerno rasporedite rendani sir. Preklopite testo uzdužno zdesna i sleva testo, pa isto učinite i po horizontali i dobro utabajte tako da dobijete zatvoreni četvorougaoni "paketić". Onda ponovite postupak i sa preostale 4 loptice. Pržite mekike na tiganju sa zagrejanim uljem, sa svih strana ravnomerno.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading