MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 6-7 krompira
- pola kašičice soli
- 1 jaje
- 50 g putera
- 6 kašika brašna
- 150 g sira ili kačkavalja
- ulje
Priprema:
Krompire skuvajte i izgnječite kao za pire. Onda dodajte jedno jaje, so i otopljeni puter pa sve pomešajte. Onda dodajte brašno i mesite dok ne dobijete homogenu smesu. Testo podelite na 4 dela pa umesite lopticu. Razvaljajte prvu lopticu testa preko providne folije premazane uljem pa preko nje ravnomerno rasporedite rendani sir. Preklopite testo uzdužno zdesna i sleva testo, pa isto učinite i po horizontali i dobro utabajte tako da dobijete zatvoreni četvorougaoni "paketić". Onda ponovite postupak i sa preostale 4 loptice. Pržite mekike na tiganju sa zagrejanim uljem, sa svih strana ravnomerno.
Možda vas zanima:
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
DOMAĆE MEKIKE SE SMAŽU U TRENU Mekane i vazdušaste, prosto se tope u ustima
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
BRZI UŠTIPCI Ukusni kao oni bakini, razgrabiće se u trenu
Služite tople uz jogurt.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)