UŽIČKA PITA RAZLJEVUŠA BEZ KORA Topla mekana i jeftina, a od nje miriše cela kuća

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

užička pita razljevuša
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 veća jajeta
  • 150 g kajmaka
  • 300 g sitnog, slanog sira
  • 300 ml mleka
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 1 šoljica ulja
  • so po ukusu


Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. Zasebno belanca umutite u čvrst sneg. Odvojite belanca od žumanca, pa umutite belanca u čvrst sneg. U jednoj posudi umutite žumanca s uljem i kajmakom, pa dodajte mleko i sitan sir. Zatim posolite i promešajte.Dodajte malo po malo brašna, pa umešajte sneg od belanaca i promešajte. Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading