BUHTLE SA DŽEMOM ZA PRAVO UŽIVANJE Baš kao one bakine, sočne i mekane kao duša

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

buhtle sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • 100 g maslaca
  • 5 kašika šećera
  • 300 ml mleka
  • pola kašičice soli
  • domaći džem od kajsija po potrebi
  • 100 g otopljenog maslaca
  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite u toplom mleku sa malo šećera pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Stavite brašno u posudu za mešenje pa napravite rukom udubljenje u sredini. Onda dodajte nadošli kvasac, jaje, so i šećer. Umesite testo pa ga ostavite da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte nadošlo testo u pravougaonik. Urolajte testo dužom stranom pa secite na komade širine dva prsta. Potom rastanjite svaki komad testa i punite džemom. Onda ga oblikujte da dobijete knedle. Umačite svaku napunjenu knedlu u otopljeni maskac i ređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite ih umućenim žumancima i ostavite još pola sata da narastu. Pecite buhtle oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading