BUHTLE SA DŽEMOM ZA PRAVO UŽIVANJE Baš kao one bakine, sočne i mekane kao duša
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 jaje
- 2 žumanca
- 100 g maslaca
- 5 kašika šećera
- 300 ml mleka
- pola kašičice soli
- domaći džem od kajsija po potrebi
- 100 g otopljenog maslaca
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite u toplom mleku sa malo šećera pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Stavite brašno u posudu za mešenje pa napravite rukom udubljenje u sredini. Onda dodajte nadošli kvasac, jaje, so i šećer. Umesite testo pa ga ostavite da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte nadošlo testo u pravougaonik. Urolajte testo dužom stranom pa secite na komade širine dva prsta. Potom rastanjite svaki komad testa i punite džemom. Onda ga oblikujte da dobijete knedle. Umačite svaku napunjenu knedlu u otopljeni maskac i ređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite ih umućenim žumancima i ostavite još pola sata da narastu. Pecite buhtle oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BUHTLE SA DŽEMOM Mekane, mirisne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)