ITALIJANSKA PALENTA SA MERAMA NA ŠOLJE Ješćete je za doručak, ručak i večeru

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i zasitna, bićete oduševljeni.

palenta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja palente 
  • 3 šolje vode 
  • 2 šolje mleka 
  • 2-4 kašike putera 
  • ½ šolje sveže izrendanog parmezana ili tvrdog sira po izboru
  • so i biber po ukusu


Priprema

Zakuvajte vodu i mleko u šerpi dok ne proključa. Onda polako dodajte palentu i mešajte, sve dok se ne razbiju grudvice. Kuvajte palentu na tihoj vatri uz neprestano mešanje, sve dok ne krene da se odvaja od ivice lonca i ne ostane čist trag na dnu posude kad povučete varjačom. Zatim dodajte puter, sir ili parmezan, pa mešajte sve dok se ne otope.

Komentari (0)

Loading