ITALIJANSKA PALENTA SA MERAMA NA ŠOLJE Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Kremasta i zasitna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 1 šolja palente
- 3 šolje vode
- 2 šolje mleka
- 2-4 kašike putera
- ½ šolje sveže izrendanog parmezana ili tvrdog sira po izboru
- so i biber po ukusu
Priprema
Zakuvajte vodu i mleko u šerpi dok ne proključa. Onda polako dodajte palentu i mešajte, sve dok se ne razbiju grudvice. Kuvajte palentu na tihoj vatri uz neprestano mešanje, sve dok ne krene da se odvaja od ivice lonca i ne ostane čist trag na dnu posude kad povučete varjačom. Zatim dodajte puter, sir ili parmezan, pa mešajte sve dok se ne otope.
Možda vas zanima:
BAKINA PALENTA ZA SAVRŠEN DORUČAK Kremasta i bez grudvica, a nećete biti gladni do večere
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
STARINSKU CICVARU NIKO NE ODBIJA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva
Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.
ŠUMADIJSKA PALENTA ZA 5 MINUTA Davićete se u njoj koliko je kremasta, a ovaj sastojak je ključan
Služite toplo uz jogurt ili ajvar.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)